Германија отвори велосипедска патека која минува низ 10 градови

0
28
views
Велосипедска патека гермнија
loading...

Германија ја отвори првата патека за велосипеди, која поврзува 10 градови, вклучувајќи ги и Дуизбург и Бохум , како и четири универзитети во овој регион. Патеката, долга малку над 100 километри, има сосема одвоена рута од патиштата за моторни возила, каде велосипедистите ќе можат слободно и непречено да се движат.

Велосипедска патека гермнија

Во студијата направена од страна на регионалната група за развој планирано е да се тргнат 50.000 автомобили дневно од патиштата бидејќи граѓаните би се пренасочиле кон возењето велосипед.

Loading...