Германија пред историска одлука – забрана за возила на дизел?

1
224
views
Diesel verbot Umweltzone
loading...

Одлуката може да заначи 15 милиони возила на дизел да бидат исфрлени од сообраќај.

Во четврток ќе се решава за градовите Штутгарт и Диселдорф, каде Здружението за помош на животната средина (DUH), сака да постигне забрана за сообраќај на возила со дизел мотори, кои предизвикуваат загаденост во овие градови, со тоа што оваа одлука да се применува секаде каде што воздухот е загаден.

Јавноста сепак е поделена, бидејќи не само што ќе бидат погодени сопствениците на автомобили на дизел, туку и малите претпријатија, чии товарни возила се исклучиво на дизел гориво.

Loading...

1 коментар

  1. Toa e se bla bla bla. Sto ako nekoj vo 2017 godina kupil novo dizel vozilo od 40.000 evra? Da ne mu zabranat slucajno? Ima pravo da go vozi 100%. Seto toa e trt prt spekulacija

ДИСКУСИЈА

Please enter your comment!
Please enter your name here