Баварец вари еротско пиво

0
58
views
loading...

Баварецот Јурген Холф (61) произведува „ Еротско пиво “ кое што го продава низ цел свет и го вари речиси гол.

Холф работи облечен само со шапка гумени ракавици и најлонска престилка. Така го произведува пивото кое според него е афродизијак.

Се разбира дека се придржува кон вековната баварска традиција на законот на чистота на пивото (Reinheitsgebot), Лоциран е во областа Горна Франконија (Oberfranken) каде што тој на туристите им објаснува и за потентноста и фертилитетот кој го добиваат од конзумирањето на пиво.

Но, се започнало од 2002 година кога за локалниот карневал пријателите го натерале да направи „еротско пиво“ и тој се изнанадил од прифатеноста на пивото.

Народот речиси за момент ги испразни полиците со купување на пивото со провокативна етиката на гола жена, и така стана основен производ на оваа мала пиварница „Lang Bräu“.

Loading...