Голем интерес за македонска настава во Франкфурт

0
153
views
loading...

Македонското културнo и спортско Друштво – MKSV Makedonija Frankfurt e.V во Франкфурт, Германија, јавува дека наставата по македонски јазик во Франкфурт предизвика голем интерес во германската дијаспора.

Во прилог објавата на Друштвото (ЛИНК Фејсбук):

Горди сме на големата посететеност на часовите за деца по македонски јазик.
За сите заинтересирани:

Наставата се одржува секој петок од 15:00 до 16:30 часот во просториите на Bettinaschule (Frankfurt am Main).

Контакт: Bisera Kocar Filipovski (ЛИНК Фејсбук)

DEUTSCH

Loading...